Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остана доволен след успеха с 1:0 над Ботев Пловдив в мача от 14-ия кръг в А група. Специалистът не пожела да коментира рефера на двубоя, като заяви, че разбира от футбол, а не от съдийство.

„Мисля, че се получи едно истинско дерби, имаше скорост, динамика, може би остри сблъсъци, но напълно закономерно, след като се изправят едни от най-добрите отбори в нашето първенство. До голяма степен имахме така леко игрово териториално преимущество. Не успяхме да вкараме през първата част, това сторихме след почивката, при една добра атака за нас. Отбелязахме гол, спечелихме изключително важни три точки на един стадион, на който не всеки може да победи“, заяви Петев.

„Не мисля, че играхме днес лошо. Съдията не мога да коментирам. Аз не съм видял, така че не мога да коментирам. Не разбирам от съдийство, а от футбол“, добави той.

„До голяма степен съм доволен от футболистите, които пуснах днес и промените, които направих, футболистите днес се бореха до последния съдийски сигнал. За много кратко време изиграхме много мачове, най-нормално е да се получи мускулна умора“, продължи Петев.

„Ботев ни затрудни с поведението си на игра, добър, комплектован отбор. Мога да благодаря, че Ботев търси да играе, а не се затваря, така че стана добър мач. А това е добре за футбола“, каза още старши треньорът на Лудогорец.