Славия победи Ботев с класическото 3:0 в първи 1/8-финален мач за Купата на България и по този начин само чудо може да спаси „канарчетата“ от отпадане. Реваншът е на 16 декември, а в него пловдивчани трябва да търсят победа с цели 4 гола.

Мачът на стадион „Славия“ бе повторен дебют за Вили Вуцов начело на „белите“, а под ръководството на новия си треньор играчите на Славия изглеждаха преобразени, нижеха комбинация след комбинация и напълно заслужено биха категорично своя съперник.

Ботев обаче отново може да има претенции, тъй като вторият гол на домакините падна след явна засада.

„Белите“ започнаха по-добре мача и в 14-а минута вече бяха напред в резултата. Здравко Лазаров центрира от фаул и намери в наказателното поле Живко Желев, който надскочи Асен Караславов и с глава вкара във вратата на Христо Иванов.

Славия продължи да бъде по-добрият отбор на терена и заслужено стигна до втори гол в края на полувремето, който обаче не бе редовен. Петър Димитров получи топката по въздуха извън наказателното поле, пое си на гърди и с чудесен удар от воле вкара в долния ляв ъгъл на вратата. Телевизионните повторения обаче показаха, че при паса има категорична засада.

В началото на второто полувреме добри положения пред двете врати липсваха, а в 66-а минута Славия остана с човек по-малко на терена. Голмайсторът Живко Желев влезе грубо в краката на Вандер Виейра и справедливо получи втори жълт и съответно червен картон.

В следващите минути Ботев опита натиск в опит да реализира гол на чужд терен, но вместо това Славия нанесе нов удар. В 76-а минута отново Петър Димитров бе в прегръдките на своите съотборници, след като вкара страхотен гол от пряк свободен удар.