Привържениците на Ботев Пловдив благодариха на Цветан Василев за всичко, което направи той за клуба. Това бултрасите съобщиха чрез декларация на своя сайт след решението на бизнесмена да се оттегли от клуба и да им прехвърли акциите си. 

За целта те излязоха със специално обръщение, в което се казва:

„Ние феновете на най-стария футболен клуб в България – Ботев Пловдив искаме сърдечно да благодарим на Цветан Василев за това, че повярва в нас. За огромните инвестиции, които направи в нашия любим клуб, нещо което никой не направи пред последните 30 години. За базата, за стартирането на огромния проект – Стадион „Христо Ботев“ (въпрeки, че по ирония на съдбата остана недовършен), за десетките играчи, за школата…

За това, че заедно преодолявахме препятствие след препятствие и ставахме по-силни и по-силни. За това, че възраждането ни започна от В група и заедно извървяхме пътя до крачка от елиминирането на Щутгарт в Лига Европа. За това, че заедно първи влязохме в 100-годишнината на българския футбол. И всички се страхуваха от нас и поставяха Ботев и феновете му там, където винаги сме се стремили да бъдем.

Но така се раждат истинските, силните мъже. Ние не обичаме посредствеността, никога не сме се примирявали с нея и сме го изразявали по стадионите. Казвали сме си грешките в очите, но винаги сме стояли от едната страна, тази на Ботев Пловдив. Винаги сме се стремяли да мачкаме и ще продължаваме да мачкаме. Ще се борим до последен дъх, в името на Ботев и на Пловдив. Няма как да е по-различно.

Нека това да се знае от всички, които застанаха на пътя на Цветан Василев и които направиха всичко възможно да спрат израстването на нашия любим клуб. Това няма да го забравим!

ПФК Ботев Пловдив и феновете му са орисани да се справят с непрестанни трудности. При нас досега не е било възможно всичко да е перфектно или да нямаме грижи дори само за обезпечаването на клуба ни. Винаги сме били мразени „отгоре“. Десетките подарени титли на Левски и ЦСКА за сметка на в пъти по-добрия спортно-технически пловдивски колос, в редица от първенствата на А група, са доказателство за това. Ботев рядко излиза, дори в редовен мач от А група, в битка само срещу противниковия отбор.

И този път няма да сведем глава, защото ние сме Ботев – отборът на Пловдив.

Благодарим на Цветан Василев и му пожелаваме здраве и сила, за да не престава да се бори, никога.

Знайте, че името ви вече завинаги е записано в 103 годишната „жълто-черна“ славна история.

Само Ботев!”