Поредната разтрогнала звезда от състава на Ботев - Александру Куртеан, даде по-подробно обяснение защо си тръгна от Пловдив. Той говори пред медиите в Румъния, които веднага го потърсиха за коментар, след като се разбра, че разтрогва с "канарчетата". 

Футболистът говори и пред сайта на "жълто-черните", малко след като прекрати отношенията си с клуба. Тогава обаче само пожела успех на отбора и изказа благодарност за периода си на Колежа. 

"През зимата напуснах Динамо, за да отида да правя пари в чужбина. Всичко вървеше много добре в България и никой не очакваше да се случи това, което стана с Ботев. Тези проблеми изненадаха всички ни", сподели Куртеан пред "Долче спорт". 

Сега той е свободен агент и сподели какви са очакванията му къде ще продължи кариерата му. Малко вероятно е това да е в Румъния, каквито информации имаше от местните медии напоследък. 

"Сега съм си в Румъния, но водя преговори с няколко отбора. Вярвам, че до една седмица всичко ще приключи и ще е ясно къде ще играя. Предпочитам да съм отново в чужбина, но не отхвърлям и опцията да се завърна у дома", сподели Куртеан.