В петък се очаква да бъдат обявени промени в управленската структура на Ботев (Пловдив). Това довериха източници от клуба. На базата в Коматево се чака да пристигне президентът на клуба Иван Джиджев. Тогава ще стане ясно дали прокуристът на Ботев Тервел Златев ще остане в клуба.

В Пловдив се говори, че той може да напусне, тъй като според предложения му нов договор ще бъде с намалени правомощия и с по-ниско възнаграждение. Самият Тервел Златев не си вдигна телефона, за да обясни ситуацията около себе си.

Очаква се в Ботев да се завърне бившият администратор на клуба Иван Йотков, който напусна през лятото на миналата година. Той беше поканен от ръководството на клуба и най-вероятно ще даде положителен отговор и ще се завърне отново на поста си.

В същото време се разбра, че през месец май ще бъде свикано общо събрание на акционерите на Ботев за избор на ново ръководство. В Ботев основните акционери са "Сдружение Ботев 1912" с 61 процента и ТЦ ИМЕ с 31 процента. Решенията на общото събрание според устава трябва да се взимат само с 66 процента мнозинство. В случай, че по-малкият акционер не се яви на събранието ще бъде проведено второ такова и тогава решението ще се вземе с обикновено мнозинство. Футболистите на Ботев получиха заплатите си за месец март и се готвят с отлично настроение за домакински мач с Берое./БТА