Автор: Любомир Минчев

След като вчера президентът на Ботев Пловдив Иван Джиджев обяви официално назначаването на Димитър Димитров-Херо за спортно-технически директор, днес Ви предлагаме коментара на нашия колега от вестник „Марица“ Любомир Минчев.

Аз минавам за един "жълто-черен" нещастник. Така е според стилистиката на момчетата от "Лаута". Херо я беше овладял до съвършенство, докато тренираше Локо преди години. И така трябваше, тъй като "Лаута" беше неговият дом. Там управляваха силоваците от ВИС и всички в клуба имаха голям кураж. Херо беше от най-големите куражлии и съм му казвал, че се възхищавам на ентусиазма му.

Престанахме да разговаряме, когато куражът стигна неподозирани висоти и мутрите наложиха специфичен стил на поведение на своите работници. Но "Лаута" беше дом за Херо и той беше съвестен член на семейството. Трябваше да казва, че ще бие "жълто-черните" нещастници, където ги хване. Казваше го и ги биеше наистина. "Черно-белите" бяха готови да се хвърлят под колата му , ако чуят, че Херо си тръгва. И после през годините слушахме едно и също - няма как да ме приобщите към "жълто-черната" идея, след като веднъж съм бил на "Лаута". "Черно-белите" запалянковци сякаш ставаха по-живи когато слушаха тези приказки на Херо.

И сега Херо е вече "жълто-черен" нещастник. Дали му идва да си прасне два юмрука в лицето, защото е предал Лаута. Едва ли. Професионализмът преди всичко , ще каже треньорът. А един негов близък сподвижник в занаята обичаше да му повтаря рефрена: Не всичко е пари,приятелю! Както е и да е. Херо мина през труден етап от живота си и се пребори с куража, който познавам. Сега може да се изправи пред приятелите си от "Лаута" и да каже: „Аз ви излъгах”. И е време да се обясни в любов на нещастниците, за които говореше с погнуса. Надявам се да му е останало кураж и за това.

Херо става спортен директор с благословията на "жълто-черните" запалянковци. Така обясни президентът Иван Джиджев. Той първо ги питал дали е възможно Херо да дойде и те дали съгласие. Толкова смешен клуб ли е станал Ботев? Кого е питал Джиджев? Пияните лумпени, които палиха и трошиха на стадиона в Бургас. Иван Джиджев е питал една шайка идиоти, които гонят хората от стадионите и се гордее с идеята си. Това е срам. Мачът в Бургас трябваше да бъде прекратен и Ботев изхвърлен от турнирите - лесно и единственото правилно решение. Но изглежда по-лесно е да питаш идиотите кого да назначиш на работа в Ботев.

Не знам какво да кажа на Херо сега. Сигурно ще го представят с "жълто-черна" фланелка, след като лумпените са обещали, че няма да го съблекат. Но това е проблем за Ботев, защото Херо не си е у дома. Когато Моуриньо се прибра в Челси, заяви пред целия свят: „Аз се върнах у дома”. Никой от сегашния "жълто-черен" щаб не може да каже, че си е у дома... Никой не се е връщал у дома. Затова в Бургас падна един отбор от бездомници.