Лъчезар Балтанов се раздели с Ботев Пловдив. Новината обяви самият полузащитник във Facebook, като подчерта, че напуска клуба не по свое желание, но с високо вдигната глава. 

Ето какво написа капитанът на "канарчетата": 

Раздяла се пише трудно, когато си тръгваш, но оставяш сърце... Ботев Пловдив се превърна в мои роден клуб, тук ми се случиха наи-хубавите неща, които се случват на човек. Тук намерих приятели, семеиство, усетих, какво е хората да те обичат и подкрепят. Аз си тръгвам с достоинство, макар НЕ по мое желание, заради две неща. На първо място, това е, че винаги съм бил честен и лоялен като професионалист и никога не си позволих да опетня името на отбора. На второ място, че винаги давах 100% от себе си, дори когато съм бил в слаба форма, дори когато ме обиждаха и обвиняваха, това е забравено.

На момчетата, които са мои братя благодаря с цялото си сърце, че бяха рамо до рамо с мен. На тези, които ще доидат след мен пожелавам да усетят топлината и обичта на феновете, както ние, когато спечелихме купата. На тези, заради, които си тръгвам, които се скриха зад мен и тези, които не ме харесват пожелавам търпение, за да разберат истината в живота и разум, за да различават лицемерието от доблеста. Не ми беше дадено да изиграя своя мач 200 с жълто-черния екип след само 6 мача... Както и да сбъдна мечтата си да изведа отбора на Колежа.

Не търсете сензация от мен и не очакваите да сложа петно на клуба, които 7 години беше на първо място в моя живот. Аз си тръгвам с гордо вдигната глава и вярвам, че добрите времена предстоят за всички нас, защото аз винаги ще бъда част от Ботев Пловдив и Тои от мен.

Благодаря!