Полузащитникът на Гьотеборг Хосам Айеш е напът да стане част от отбора на Ботев Пловдив, разкриват медиите в Швеция. 25-годишният външен халф е харесан от новия наставник на "канарчетата" Азрудин Валентич и съвсем скоро може да пристигне в Коматево.

Айеш има договор с шведския хранд до края на 2022 година, но не попада в плановете на отбора си и може да бъде взет под наем или, ако разтрогне да пристигне без трансферна сума.

Той е роден в Швеция, но е с палестински произход. Преминава в Гьотеборг през лятото на 2019-та от Йостерсунд, като преди това е носил екипите на Варбергс Бойс и Хакен. Тогава той е бил в трансферните планове на Лийдс и Нотингам Форест, но е предпочел Гьотеборг.

Хосам има един мач за националния отбор на Швеция. На 8 януари 2019-та играе в контролата с Финландия, загубена с 0:1. Халфът е бивш юношески национал на "Тре кронур".

„Да, Ботев Пловдив се появи като вариант, знам че се водят преговори“, е признал самият Айеш пред FotbollDirekt.se.

„Искам да избера най-правилното решение за себе си. Не съм доволен от малкото време за игра в ИФК през миналата година. В днешно време, в света на коронавируса, всяка стъпка трябва да е добре осмислена“, добавя той.

Шведът може да оперира и като крило, и зад нападателя, което би отворило големи опции пред старши треньора на пловдивчани.

Един от най-паметните му голове датира от 22 февруари 2018 година с екипа на Йостерсунд, когато открива резултата на "Емиратс Стейдиъм" срещу Арсенал при победата с 2:1 от 1/32-финалите на Лига Европа.