Царско село приема Ботев Пловдив в последния мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Срещата започва днес от 17:30 и ще можете да я проследите пряко по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и на живо в Gong.bg.

Двата състава ще се стремят с всички сили към победата, за да се измъкнат от незавидните позиции, които заемат към момента. Евентуален успех може да изкачи "жълто-черните" с цели три позиции и да ги изравни по точки с "царете".

Подобно на пловдивчани, които са в серия от четири загуби, Царско село също записа слаби резултати в последно време. В края на есенния дял възпитаниците на Любослав Пенев отстъпиха на Берое (0:2), а преди седмица допусна поражение с 1:2 от ЦСКА 1948.

В класирането Царско село е на девето място, но при победа над "канарчетата" ще измести Левски от осмата позиция.

Новото попълнение Ален Стеванович до последно ще е под въпрос за домакините. Сърбинът е контузен и още не е дебютирал за "царете". В групата след наказание се завръща халфът Антонио Георгиев. Мача ще пропусне Лъчезар Балтанов, който е с натрупани картони. Възможно е Пенев да прибегне до вътрешни размествания и да пусне бранителя Реян Даскалов като опорен полузащитник, а Христо Попадийн да заеме позицията на десен бек.

За Ботев ПЛовдив няма да играе бразилецът Маркиньос, който последен се присъедини към тима. Мите Цикарски изтърпява наказание, но неговият сънародник Марио Младеновски ще започне от първата минута. Северномакедонецът ще е един от тримата защитници на пловдивчани, заедно с Виктор Генев и Кевин Янсон. Атаката ще води Атанас Илиев, а зад него ще оперират Еманюел Току и Салиф Сисе.