Треньорът на Ботев Пловдив в мача срещу Черно море  Диян Божилов беше критичен към своя отбор, въпреки победата с 1:0 на “Тича”. Той поздрави варненци за добрата игра, въпреки че повечето от футболистите още са в юношеска възраст.
 
“Това беше едно от най-слабите ни първи полувремена. Бяхме мудни, бавни и предвидими. Нямахме положение, с което да затрудним домакините. Второто полеувреме бяхме по-агресивни и вкарахме гол. 
 
Въпреки че играхме срещу младите играчи на Черно море, мислехме как да задържим преднината. Радвам се, че победихме. Не бива да подценяваме такъв мач, все пак е бараж, но шумотевиците около противника ни през седмицата ни повлияха. Съжалявам, че по такъв начин трябваше да отпаднат, това не зависеше от нас. Играхме срещу реплика на Черно море, а не срещу истинския им отбор. Съжалявам за техния тим и треньор.
 
Радвам се, че Антонио Вутов навлиза във форма и сега, в тези мачове, той е решаващият играч за нас в атака. Нямам предпочитания за съперник в баража за Лига Европа. Не мисля, че ще е провал, ако не го спечелим. Отборът трябва да е доволен на това място на този етап. 
 
Да се надяваме, че не виждаме Тодор Неделев за последно. Има оферта за него, трябва да си реши момчето. Информацията, че е отказал на Трабзонспор, не е вярна. Даниел Кайзер? Не мога да коментирам тази тема, това са неща от нашата селекция”, заяви Божилов пред DIEMA SPORT.