Спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек заяви, че "канарчетата" трябва да се борят за челните места в класирането. Платек даде интервю пред клубната телевизия, в което направи равносметка на изминалия сезон за "жълто-черните" и очерта какви са целите за следващата кампания. 

"Мисля, че това беше добър сезон за нас. Когато направя сравнение с това каква беше ситуацията в клуба, когато дойдох в Ботев, мисля, че свършихме добра работа. Гледайки към развитието на отбора - считам, че постигнахме голям успех за клуба със спечелването на Купата. Постигнахме целите, които бяхме обсъждали преди това - класирахме се за Европа. С този млад състав направихме крачка напред", коментира Платек и обърна внимание на освобождаването на бившия треньор на тима Станислав Генчев. 

"Когато пристигнах, ситуацията не беше лесна. Трябваше да взема важно решение за предходния треньор. Феновете не бяха доволни от отбора и от случващото се около клуба. Имаше настроения срещу собственика, но не той е подготвил този отбор, а друг човек. Аз трябва да преценявам кое е добро за клуба и кое - не.  Трябва да взимам решения за играчи и за треньори. В този случай взех решение, че Станислав Генчев трябва да си тръгне от клуба и мисля, че то беше най-доброто. Знам, че той е добър човек и добър треньор, но в този момент не беше перфектният човек за клуба", обясни спортният директор на Ботев Пловдив. 

"Знаем какъв отбор имаме и какъв е проектът. Трябва да работим стъпка по стъпка. Най-трудният момент от сезона беше, когато дойдох тук. След това дойде Душан Керкез и започнахме да работим. Трябваше да променим манталитета на футболистите. Следващата година искаме да направим и следващата стъпка. За да имаме постоянен успех, трябва да се трудим систематично", допълни Платек и коментира предстоящото участие на отбора в евротурнирите.  

"Европейските мачове са различен тип футбол. В тези турнири играят най-добрите отбори в Европа. Знаем какъв тим имаме в момента. Той трябва да е по-добър, ако искаме да се съревноваваме и да се борим с другите. Имаме нашите позитиви, но трябва да се подобрим. Относно селекцията - през цялото време дискутираме с Душан Керкез и щаба какви играчи искаме. В последните два месеца и половина пътувам доста и се срещам с различни футболисти и агенти. Знаем, че искаме да се подсилим на 3-4 позиции и да има повече конкуренция в тима. Когато я има, съм убеден, че ще имаме добър отбор за Европа", заяви той. 

"Искаме да направим добра подготовка за евротурнирите. Искаме и да подобрим позицията си в първенството. Ботев трябва да се бори за местата между първо до четвърто. За клуба е добре, че треньорът остава тук. Искаме да има постоянство и стъпка по стъпка да се борим за по-високи цели. Душан Керкез е човек, който работи добре с футболистите", каза още Артур Платек и заяви, че в момента се обсъжда идеята вторият отбор на Ботев да играе във Втора лига, а третият тим на "канарчетата" - в Трета лига.