Наставникът на Ботев Пловдив Душан Керкез показа отлично настроение, въпреки загубата от Арда кръджали в последния мач от сезона. Двубоят на стадион „Христо Ботев” нямаше абсолютно никакво значение за домакините, които грабнаха историческа Купа на България след победа във финала над Лудогорец. По този начин „канарчетата” си осигуриха бленувано класиране в Европа.

„Феноменален сезон за Ботев Пловдив. Нормално беше в последните три мача дадем шанс на някои млади играчи, а на други да дадем почивка. Спечелихме трофей и се класирахме за Европа.

Преди да дойда знаехме, че Ботев е велик клуб и публиката на отбора е много емоционална. Може би не съм си мислил, че ще пеят моето име. Това е феноменално за всеки треньор и играч - да бъде обичан от фенове.

Мачът бе много емоционален за Лъчо Балтанов, който е легенда за Ботев. Може би един ден той ще бъде на моето място като треньор тук.

Имаше напрежение. Ако сте тук и искате нещо велико, винаги има напрежение. Разбирате колко хора обичат Ботев и е нормално да имате желание да спечелите нещо. Не мога да кажа, че бил сигурен в трофея, но съм вярвал, че можем да  го направим, защото футболистите вярваха много. Нормално е някои да си тръгнат и да дойде свежа кръв. Работим по селекцията. Сега е време за почивка. Искаме да стигнем възможно най-далеч в Европа”, сподели Керкез.