Фирмата, отговаряща за строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, разпространи декларация по повод появилите се информации в медийното пространство, придружена с писмо от Костадин Филипов - представляващ ДЗЗД "Колежа" до Тошо Пашов - зам. кмет на Пловдив., че има опасност Сектор "А" на спортното съоръжение да бъде затворен.

"Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с разпространените днес неверни информации за това, че евентуално Сектор "А" на стадион „Христо Ботев“ ще бъде затворен за мачовете на Ботев, от ДЗЗД „Колежа“ искаме да уточним: ТОВА Е ПОРЕДНАТА ФАЛШИВА НОВИНА, пусната от хора, целящи разединение на цялата ботевистка общност.

 Всички 4 сектора, със седящи места и всички входове и изходи към тях са въведени в експлоатация през месец април 2023 г.

По този начин никой няма никакво право да спре достъпа до трибуните и съответно провеждането на футболни срещи и културни мероприятия на най-хубавия стадион в България.

В писмото, което днес се цитира и което ДЗЗД „Колежа“ е входирало в Община Пловдив, там единствено е споменато за помещения, които са в строеж и които не са въведени в експлоатация. Вече три пъти установяваме намеса на нерегламентирани външи лица в тези помещения, за което сме уведомили ДНСК, МВР и прокуратурата.

Уважаеми Ботевисти, това няма нищо общо с предстоящото провеждане на културни мероприятия и футболни срещи на стадион „Христо Ботев“.

Всички строителни дейности са съобразени с провеждането на финала за Суперкупата на България, с мачовете на ПФК Ботев от Европейските клубни турнири, с провеждането на мачове от ЕФБЕТ лига, предстоящи мачове на националния отбор на България и големите концерти, предвидени на спортното съоръжение.

Всички ботевисти, пловдивчани и гости на града ще могат да се наслаждават в пълния капацитет на стадион „Христо Ботев“, се казва в официалната позиция на Костадин Филипов, управител на ДЗЗД "Колежа".