В интервю за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT бившият футболист на Ботев Пловдив Александър Александров - Кривия говори за кризата на пловдивския клуб и сподели своите виждания за нея. 

"Проблемът на Ботев не е от сега. Той е най-вече от загубения финал за Купата миналата година и от неубедителните игри преди това. Тогава спортно-техническото ръководство са очаквали Ботев да спечели, защото влязоха като фаворити в двубоя, но какво се оказа? Ботев не бе подготвен нито тактически, нито психически, а Локомотив бе подготвен точно в тези аспекти. Моментното състояние на Ботев е отражение на този мач."

"Тогава спортно-техническото ръководство трябваше да си подаде оставката и да остави на ръководството да прецени. В момента нещата не са добре, но треньорът пак не действа импулсивно, което е правилно. Но има едно нещо - собственикът взима решенията в клуба. Той дава парите - той преценява кой да бъде какъвто и да е в клуба. Феновете са за това да отиват на стадиона, да подкрепят отбора."

"Вътре, на терена, трябва да си като юмрук. Извън терена може и да не се понасяте, но като стъпите на терена, трябва да сте единни. Семесйството се вижда на терена. Извън терена, ако искате не се и поздравявайте, но вътре е истината. Когато някой сгреши, другият да помогне. Единственото спасение за Ботев е да са единни."

Александър Александров говори и за ситуацията с Тодор Неделев и заяви, че според него футболистът заслужава да играе по-голям футбол. 
"Много пъти съм си позволявал да казвам, че Тошко Неделев трябваше да играе по-голям футбол, а не да се задоволява с Ботев Пловдив. За мен той трябваше да успее в Германия. Ние успяхме, благодарение на Ферарио Спасов, на Мъри Стоилов, на контактите на Лъчо Танев и продадохме футболист от Ботев в Бундеслигата за доста голяма сума. За мен той трябваше да покаже малко повече характер и да се пребори. Той трябва да се промени. Има време да играе навън", заяви Кривия.