Нападателят на Ботев Пловдив – Маркиньос, говори пред клубната телевизия. Той обяви, че би счупил краката си, но ще изведе отбора на върха в класирането.

„Знаех за страната преди да дойда в България. Знаех, че има красива природа и когато дойде офертата не съм се двоумял. Започнах да играя футбол заради баща ми. Баща ми беше влюбен във футбола. Така че, откакто съм се родил, той винаги ме е водил по мачове и стадиони и той беше първият, който ми показа топка. Така, че дължа всичко на баща си“.

„От местните ястия най-много обичам баницата. Не знам как да го произнеса най-добре, но много я харесвам. Моята мечта във футбола е да нося фланелката на бразилския национален отбор. Мисля, че това е мечтата на всяко дете и на всеки бразилец. И съм сигурен, че един ден ще я постигна“.

„Всяко дерби е трудно. Мачът срещу Локомотив беше тежък, играехме и пред тяхната публика, което определено им помогна. Всяка среща е трудна, но мисля, че това беше най-тежкият ни мач.“

„Моята цел за сезона е да се борим за челните места в класирането и да участваме в квалификациите за Лига Европа, а скоро и в борбата за титлата. Знаем, че е трудно, но не и невъзможно. Отборът е качествен и тренираме за това“.

„Знакът с очите, който правя след гол е заради баща ми. Когато бях малък, си говорихме много с него и той винаги ми казваше: „Сине, ако отидеш да играеш в Европа, независимо къде, искам да измислиш знак, с който да си говорим, защото много ме е страх да летя със самолет и няма да дойда дотам, но винаги искам да си спомняш за мен“.

„Когато играех като по-малък, измислих този знак с очите и си казах, че това ще бъде. Когато вкарах първия си гол в Европа, тук в България, в Ботев Пловдив, направих този знак и всички ме питаха защо. Ето затова. Заради моя баща. Човекът, който продаде мотоциклета си, за да мога да отида да тренирам. Той се отказа от мечтите си, за да мога аз да живея своите“.

„Искам да кажа на феновете да продължават да ни подкрепят на трибуните. Подкрепата им е много важна за нас. Знаем любовта, която изпитват към клуба. Искам да е ясно, че когато аз съм на терена, ако трябва, ще счупя краката си, но ще изведа отбора на върха в класирането. Там, откъдето не трябва да слизаме. На върха играещи в Лига Европа“, сподели още Маркиньос.