Всяка раздяла носи емоции, които остават в сърцата завинаги. Дори и да не си даваме сметка за това. Всяко приятелство оставя следи. Дори и да не го показваме. Едни от най-силните връзки се създават, благодарение на спорта. Футболът е този, който успява да направи невъзможното – възможно. И дори когато губиш, знаеш, че не си сам. Защото твоите съотборници, макар и да не казват нищо, са до рамото ти.

Целият сезон в efbet Лига беше радост, тъга, любов, вълнение, изненада, щастие и страст. Но последният, най-емоционален кръг на футболния шампионат, може да се определи с думите благодарност и признателност. Рядко ставаме свидетели на толкова много чувства, показани от мъже. Мъже, които се притесняват да покажат сълзите си. Но те така или иначе бяха в изобилие.

Любослав Пенев

Популярният с харизмата си наставник на Хебър Пазарджик много рядко си позволява да изпада в подобно състояние, при това публично. Сълзите обаче този път надделяха, след като тимът запази елитния си статут. Феновете и трудният път накараха упоритият треньор да остане без външната си желязна обвивка. Обратът над Етър до 3:1 се оказа моментът на пречупване за Любослав Пенев.

@gong_bg Сълзите на Любо Пенев #penev #lubopenev #любопенев #пенев #емоции #треньор #хебър #плаче #мъж #футбол #futbol ♬ original sound - Gong

Христо Янев

Треньорът на Ботев Враца също избухна в сълзи след мача на преките си съперници, което осигури бараж за оставане в efbet Лига. Христо Янев изчакваше до последно развитието на другите мачове от последваната шестица, а след като научи новината… И заплака. Щастлив и емоционален. 

„Казах и на момчетата, върнахме се от мъртвите. Никой не вярваше от нас, но ние вярвахме в нас“, сподели Христо Янев.

Николай Михайлов

Едно от най-емблематичните лица в съвременния футбол за Левски сложи край на кариерата си. Ники Михайлов изигра последните си минути за „сините“. Емоционалното сбогуване на вратаря накара много сърца да се натъжат. Целият стадион „Георги Аспарухов“ стана на крака, за да скандира името на стража и да го аплодира. Шпалирът, прегръдките, милите думи, прощаването с феновете…

Второто място на Черно море

Сезонът беше исторически за Черно море. Сребърните медали са паметен момент за "моряците", завършвайки кампанията с победа над Крумовград с 3:1 във Варна. Феновете на тима, футболистите, щабът… Всички споделиха тази емоция след края на срещата. 

Изпращането на Иван Дюлгеров

Черно море изпрати емоционално своя вратар. Иван Дюлгеров. Направи много силен сезон и бе с основна роля за тима, който стана вицешампион за кампания 2023/24 в efbet Лига. Стражът беше заменен в края на мача с Крумовград, за да получи аплодисментите на публиката. Целият стадион сканираше името му. Паметен момент, в който 24-годишния футболист не успя да скрие емоциите си и напусна терена със сълзи. 

Сбогуването на Лъчезар Балтанов

Заслужен шпалир, заслужени аплодисменти и заслужено изпращане. Лъчезар Балтанов също получи своя миг. Той изведе отбора с капитанската лента срещу Арда, а в 85-ата минута бе заменен, за да обере овациите на целия стадион. 35-годишният футболист бе изпратен с бурни аплодисменти от "Колежа", като и двата отбора му направиха шпалир в знак на почит.