Новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив - Даниел Серехидо, обясни как се е стигнало до назначението му при "канарчетата". 

"Получих обаждане няколко месеца по-рано, в което ме попитаха дали съм съгласен да ръководя клуб от Източна Европа. Не получих детайли, както и името на клуба. Това ме развълнува", призна Серехидо пред mailchi.mp.

"Работехме няколко месеца, проучихме възможностите, и проекта, като на 4 януари получих последното обаждне, в което научих, че ще пътувам до България, за д се присъединя към Ботев." 

По-голяма част от познаният на босът за българския футбол са свързани с Пеневата чета. 

"Топ футболисти от България са играли в Испания. Отборът след Испания, който подкрепях на Световното първенство в САЩ през 94' бе България. Разбира се, бях чувал за Ботев и най-вече за историческите мачове срещу Барселона и Атлетико Мадрид."

"Най-важното в момента е проектът, свързан с академията на клуба. Искаме да зиградим световноизвестна и модерна футболна инфраструктура, както и една от най-добрите академии в Европа с наша собствена методология", призна Серехидо.  


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.