Считаният за едва ли не сигурно ново попълнение на Левски от зимата Кристиан Димитров изненадващо призна, че няма да премине при "сините". Столичният гранд го преследва от една година, но получава трети отказ от него и едва ли ще има нова офанзива за подписа му. 

"Опциите пред мен са или да остана в Ботев, или трансфер в чужбина", обяви младият защитник пред "Меридиан мач". 

Позицията му не се е променила от лятото насам, когато Петър Хубчев настояваше да го вземе в състава си. Кристиан предпочита да има гаранции, че ще играе редовно и ще може да развива качествата си. Той е доволен, че и с партньорството с Димитър Пиргов успява да вдигне нивото си. 

22-годишният бранител явно определено се е притеснил от конкуренцията на "Герена". Холмар Ейолфсон и Нуно Рейш играят силно и явно той смята, че трудно може да ги измести. Заедно със своите близки играчът е преценил, че на този етап за него  най-добре е редовно да бъде на терена, без да е притискан от напрежение. Не "Герена" никой не може да му гарантира подобно нещо. 

Така Левски ще трябва да се насочи към други варианти за подсилване на защитата. Това е нов удар по амбициите за зимна селекция на клуба, тъй като халфът Симеон Славчев предпочете да остане в Карабах, а Тодор Неделев обяви също като Димитров, че или ще остане в Ботев, или ще отиде в чужбина.