Прокуристът на Ботев Пловдив - Асен Караславов, категорично опроверга информацията, че футболистите на клуба са свободни да си търсят нови отбори. Той изрично подчерта, че клубът няма никакви задължения към играчите и служителите, като те нямат никакъв повод да напуснат.

"Появилите се информации, че е съобщено на футболистите, че всеки може да си търси нов отбор, са абсолютно спекулативни и неверни", заяви Караславов.

"Единственият човек, който е заставал пред отбора в последните седмици, съм аз и такова нещо категорично не е заявявано. Към днешна дата няма нито един лев задължение към футболисти или служител на клуба. В момента отборът породължава да се готви за предстоящия мач с Етър." 

"Цяла България коментира прекрасната инициатива на нашите фенове и се забелязва страхотен ентусиазъм при тях. Това със сигурност ще помогне за излизане от тежката ситуация, в която се намира клубът ни", коментира Караславов. 

Над 50 хиляди лева събраха привържениците на "жълто-черните" само за 2 дни. Целта на феновете е да съберат 565 хиляди лева.