Продължителната сага с подновяването строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив вече наближава своя окончателен край. Вчера вечерта от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се произнесоха официално с разпореждане за отказ от образуване на производство. Това стана факт, след като ДЗЗД "Инфра Конструкт груп" с водещ партньор "Парсек груп", оттегли жалбата си пред КЗК на 12 ноември.

"След разпореждането на КЗК отново има 3-дневен срок за обжалване, но тъй като няма други фирми, веднага след изтичането му може да се пристъпи към подписване на договор и рестарт на строително-монтажните дейности на стадиона. Имаме избран изпълнител и за строителния надзор, който по най-бързия начин ще издаде Акт 11 за размразяване на строителството“, сподели заместник-кметът по строителството Пламен Райчев.

Фирмата, която ще осъществява строителен надзор, е ДЗЗД "Контрол-инвест – Стройнорм“ ООД.

Официалното подписване на договорите с избрания изпълнител на строежа ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК и с надзорника - ДЗЗД "Контрол-инвест – Стройнорм“, ще бъде в началото на следващата седмица, потвърдиха официално от Община Пловдив.

Стойността, която предложиха от ДЗЗД "Колежа" за довършване на съоръжението, е 43 657 605.52 лева без ДДС, което е 52 389 126,60 лева с ДДС. Засега осигурените от държавата средства са 25 милиона лева с ДДС.