Сдружение ПФК Ботев (Пловдив), съвместно с клуба на привържениците на "жълто-черните", излезе с остра позиция спрямо изпълнителния директор на строителната фирма, която отговаря за реконструкцията на стадион "Христо Ботев".

"Уважаеми ботевисти, пловдивчани, 

Вчера за пореден път строителят на "Колежа" в лицето на изпълнителния директор на фирма ПИМК - Илиян Филипов, изрече в медийното пространство поредната неистина.  В този смисъл, искаме да му припомним, че в количествено-стойностната сметка на обществената поръчка, която самият той е оферирал и подписал, сумата за видео наблюдение е в размер на 652 099 лева, а не 50 000 лева, както той изтъква в интервю за пловдивска онлайн медия. 

Надяваме се, че изреченото от него не е умишлено изместване на фокуса върху по-маловажни строително-монтажни работи за сметка на козирката!

"Жълто-черната" общественост е непоколебима в своето настояване - с получените допълнителни 12 милиона лева да бъде завършена изцяло покривната конструкция на стадион „Христо Ботев“ над четирите сектора, включително и покривното покритие - каквато официално бе и целта на отпуснатия заем", се казва в официалната позиция на Сдружение ПФК Ботев.