Ботев Пловдив осъществи сериозен изходящ трансфер, продавайки в Холандия един от най-големите си таланти Станислав Шопов. Часове след като бе представен от Хееренвеен, родният талант даде ексклузивно интервю за Gong.bg, в което сподели първите си впечатления от новото предизвикателство и се раздели с "канарчетата" по подобаващ начин. 

Здрасти, Слави. Първо, поздравления за трансфера. Какви са емоциите в теб след като сделката вече е факт? 

- Благодаря! Много съм щастлив, нямам търпение да започна да тренирам и играя. 

Имаше ли време да разгледаш града? Как те посрещнаха в клуба? 

- Градът е много красив, допада ми. Посрещнаха ме много топло и показаха голямо уважение. Много съм щастлив. 

Всичко остана напълно скрито от футболната общественост, едва преди няколко дни се заговори, че ще се разделяш с Ботев. Как се случиха нещата? 

- Мисля, че е хубаво, когато не се говори преди да се случат нещата. Не е нужно хората да знаят всичко. 

От Хееренвеен вече споделиха радостта си от трансфера и смятат, че ще паснеш чудесно на философията на отбора. Запознат ли си с начина на игра, допада ли ти нидерландският футбол? 

- Да, запознат съм с начина на игра на Хееренвеен. Гледал съм им доста мачове и ми допада начинът им на игра, а именно атакуващият стил. 

Антон Узунов
96 снимки

Ти си изцяло продукт на школата на Ботев Пловдив, цялата ти кариера е свързана с "канарчетата". С какви чувства напускаш клуба?

- Благодаря на ръководството, на моите съотборници, на Стефан Стоянов, който ми беше треньор в юношеска възраст. От него научих най-много. Благодаря на Ботев за всички 11 години, които прекарах там. Правя следваща крачка в развитието на моята кариера, времето ще покаже дали е било правилно. Ботев Пловдив винаги ще бъде в сърцето ми. 

Какво е посланието ти към феновете? 

- Пожелавам на феновете да продължават да подкрепят клуба, както са го правили досега. Ботев го е имало и ще продължи да го има. 

Какво си пожелаваш занапред и докъде се простират мечтите ти?

- Здраве и късмет, другото ще го запазя за себе си.