Славия посреща Ботев Пловдив в отложен мач от 11-ия кръг на efbet Лига.  Двубоят е днес от 15.00 часа на стадиона в "Овча купел". По програма мачът трябваше да се играе на 31 октомври, но беше отложен заради много футболисти с положителен тест за коронавирус в състава на "белите". 
 
Славия и Ботев се намират във втората половина на класирането, като "белите" са предпоследни с едва 8 точки. Тимът на Александър Тарханов има само две победи от началото на сезона и на "Овча купел" вярват, че днешният двубой ще ги отлепи от дъното. Ден преди срещата стана ясно, че президентът на Славия Венци Стефанов е преборил коронавируса и е бил изписан от болницата.
 
"Канарчетата" имат 13 т., но те бяха натрупани най-вече в първите кръгове на шампионата. Пловдивчани със сигурност още не са се отърсили от разгрома, който претърпяха в градското дерби преди няколко дни, но играчите обещаха пред феновете да се реваншират за срамната загуба с 0:6. След резила треньорът Петър Пенчев заяви, че няма да води повече отбора и се очаква на ст. "Славия" отборът да бъде воден от Георги Онов. 
 
Това ще бъде 127-ия сблъсък между тези два отбора в елита. Интересното е, че досега статистиката помежду им е доста изравнена - 50 победи за Славия, 50 победи за Ботев и 26 равенства при голова разлика 192:189 в полза на пловдивчани.
 
Ветераните Георги Петков и Димитър Рангелов се завръщат в състава след контузии, но е малко вероятно да започнат в титулярния състав. Заради травми аут от групата са капитанът Янис Карабельов и Емил Стоев, както и Радослав Терзиев, който беше изгонен при загубата с 2:3 от Черно море и е наказан. В групата е новото попълнение Драгош Фирцулеску.
 
Проблемите пред Ботев Пд са свързани най-вече с отсъствието на Тодор Неделев, който е контузен. С травма е е и Виктор Генев, а Джонатан Перейра е наказан.