Словенският Олимпия Любляна проявява интерес към нападателя на Ботев Пловдив Антоан Бароан. От чуждестранния клуб са склонни дори да вземат тарана под наем, ако не успеят да се договорят за откупуване на правата му.

До трансфер на футболиста може да се стигне, ако Ботев се подсили на поста. Това е едно от желанията на треньора Азрудин Валентич. Босненският специалист иска централен нападател още от есента - след продажбата на национала Атанас Илиев в италианския Асколи. 

През първия полусезон 21-годишният Бароан бе на терена в 16 шампионатни мача. В тях вкара 2 гола. Той беше точен при домакинските победи над Левски (3:1) и Царско село (2:1). В един момент обаче Антоан си навлече гнева на треньорския щаб. Затова и Валентич дори временно го отстрани от първия отбор. В крайна сметка до изгонването му от клуба не се стигна. 

Олимпия зимува на трето място в Словения. Тимът иска да се закачи за битката за титлата, която водят лидерът Марибор и преследвачът Копер. Отборът от Любляна е на 8 точки от първото място.