Бившият треньор на ЦСКА Милен Радуканов става днес на 40. Последните няколко седмици името на Радуканов бе спрягано като заместник на Мартин Кушев в Славия, а сега и като евентуална смяна на Стойчо Младенов. Гонг потърси Радуканов, за да му честити юбилея и да провери какви са бъдещите планове на специалиста.

„Чувствам се страхотно. Всичко е наред. Важното е, че сме живи и здрави. Пожелавам на този мой празник на всички здраве и късмет. Засега няма нищо конкретно към мен. Готвя се от доста време. Тази година завърших ПРО-лиценз. Готов съм и очаквам да започна някъде работа.

В отлични отношения съм както с Венци Стефанов, така и с ръководството на ЦСКА, може би за това моето име се спрягаше за двата поста. Двата тима си имат треньори. Аз за сега съм в страни и наблюдавам. Радвам се на играта на ЦСКА и ходя по мачовете на отбора, защото съм от ЦСКА“, каза Радуканов.

На въпрос дали е разговарял последно време с шефовете на клуба той заяви: „Разговорите с шефовете на ЦСКА са водени когато ме освободиха и бяха свързани с моя специализация в чужбина. Тогава упреците към мен бяха, че все още не съм готов да водя ЦСКА. Имам уверението, че ще ми помогнат някъде да отида на специализация, за да съм подготвен за бъдещо предизвикателство. Разговарях и с Георги Илиев, който ме увери, че има планове за мен да ме изпрати стаж в Дортмунд или Байерн“, допълни Радуканов.

Той коментира и факта, че хората от неговия екип вече имат нова работа и продължават в различни клубове. „В живота така се стичат нещата. Всеки иска да се развива. Пожелавам успех на всички. Оставаме си първи приятели. Аз си следвам моите цели и се надявам да работим заедно отново“, каза Радуканов.

Специалистът за последно бе начело на Ботев, а днес официално на кормилото на „канарчетата“ застана Станимир Стоилов. „На Мъри Стоилов пожелавам успех в Ботев. Ще се радвам да успее заради Цветан Василев и Юли Попов. Сигурен съм, че ще събере добър екип и ще има успех. Единственото, което искам да му кажа, е винаги да се озърта и да е нащрек“, предупреди Радуканов.