Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов коментира пред клубния сайт на пловдивчани изтегления жребий за полуфиналите за купата на България. "Канарчетата" ще срещнат ЦСКА, като първият мач е на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Двубоят е повторение на полуфинала от миналата година, при всички положения всички съперници са много сериозни отбори, така че приемаме жребия такъв, какъвто е. Имаме опит в турнира за купата на България и в никакъв случай домакинството ни в първия мач не променя съотношението на силите. За нас е най-важно да разполагаме с целия потенциал откъм футболисти, който имаме. Да изиграем разумно и двата мача и ще направим всичко възможно да се класираме на финала", каза Спасов.

"Съперникът ни е един от най-добрите отбори в България. Начинът, по който отстранихме отбора на ЦСКА през миналия сезон, бе много болезнен за тях. Ще има доза реваншизъм от тяхна страна, но практиката е показала, че това не води до добри резултати. Трябва да запазим нужното спокойствие в нашия отбор. Не мисля, че има фаворит в сблъсъка. Евентуален финал с Локомотив е възможен, щом сме достигнали до тази фаза, но за целта двата тима трябва да елиминираме ЦСКА и Левски", добави Спасов.