Финалът за Купата на България по футбол е тази вечер на Националния стадион "Васил Левски". Един срещу друг ще излязат пловдивските отбори - Локомотив и Ботев.

Настроението в Пловдив е приповдигнато. Стотици фенове на Локомотив със специално изработени за финала тениски се събират в 14:00 ч. и тръгват към София с над 20 автобуса и полицейски конвои. Органите на реда са разположени по цялата магистрала "Тракия" от Пловдив до София.

Магазини и бензиностанции няма да работят и няма да може да се спира никъде. Изходите на магистралата също са затворени. Феновете на Локомотив ще стигнат до храм паметника "Александър Невски", където ще слязат и ще се насочат към стадион "Васил Левски" - В и Г, които са за "черно-белите" фенове.

Феновете и на двата тима са обединени около мнението, че това е много повече от един мач. Очакват се над 7 000 "черно-бели" фенове да заемат места на стадион "Васил Левски".

Натоварен трафик по АМ "Тракия" и ограничения на движението в София заради финала на "Купата на България"

Затруднено движение в София и по магистрала Тракия заради финала

От клубната база на Ботев Пловдив ще отпътуват близо 30 автобуса с привърженици с организираната екскурзия. Те ще тръгнат час преди феновете на Локомотив. Всичко е спокойно, а настроението е приповдигнато, защото всички в "жълто-черно" очакват четвърта купа във витрината на Ботев Пловдив в историята на клуба.

Иначе, в столицата феновете на Ботев ще пристигнат и ще паркират на ул. "Кирил Видински", след което ще бъдат съпроводени до ст. "Васил Левски", като ще бъдат настанени в сектори А и Б.

А заради финала се очакват проблеми с придвижването и в центъра на София и по магистрала "Тракия". Засилено ще е полицейското присъствие преди, по време и след мача. Въведени са и допълнителни ограничения.

Бул. "Евлоги Георгиев" в участъка на Националния стадион ще бъде затворен. Няма да бъдат допускани посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на стадиона само с придружител и декларация.