Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев бе щастлив след класирането на отбора му на ¼-финалите за Купата на България. „Канарчетата” надвиха с 4:3 след дузпи Берое и станаха последният отбор, който премина в следващата фаза на надпреварата. Неделев говори и за Първа лига, където счита, че първите три места за гарантирани, а отборите като Ботев трябва да се борят за място в Европа през Купата.

 

„Бях много спокоен при дузпата. Мислих, че бих добра дузпа, с която изравнихме. На мен ми се падна да избирам кой да бие първи и избрах Берое да го направи. За втори път играем в Стара Загора и взимаме мача с дузпи. Дано следващия мач не се стига до този етап от срещата. Част от играта е това да ни освиркват. Радостно е, че това не повлия на никой негативно. Успяхме да реализираме четири от дузпите. Само Стивън не успя, но всеки изпуска. Радостно е, че продължаваме напред”, бяха първите думи на Неделев пред DIEMA SPORT.

„Имаше доста битка, днес хвърлихме много сили и се надявам да се възстановим за Левски. Ние имахме положения, както и Берое, но резонно мачът свърши наравно в редовното време. Важно е, че ние продължаваме напред. Преди мача казах на момчетата, че това е нашият турнир. По-миналата година спечелихме, миналата играхме полуфинал. Искаме да играем в евротурнирите, но всички знаем, че първите три места в Първа лига са гарантирани. Отбори, като нас, които не могат да се борят за тези места, ще гледат да стигнат по-напред за Купата. Нямам претенции за противник на ¼-финала. Надявам се просто да сме домакини, тъй като не е приятно да си гост”, продължи капитанът на Ботев.

„Наясно сме, че играем трудно на Герена. Миналата година поведохме 2:0, но 20 минути преди края ни обърнаха. Не трябва да играем с притеснение. Имаме пет победи в последните пет мача. Отиваме в София и ще се постараем да победим”, завърши Тодор Неделев.