Председателят на Съвета на директорите на Ботев Пловдив Георги Самуилов се обърна в изявление чрез клубния сайт към привържениците на отбора.

"Мое задължение е да открия причината да се стигне до този момент на разочарование. Вече започнахме задълбочен и обстоен анализ не само на представянето ни във финала, но и на всичко, което се случи през сезона до момента", казва Самуилов.

Представяме ви пълния текст на изявлението:

Уважаеми Ботевисти,

Тежко е да се говори след загуба като тази, която заедно преживяхме във финала на стадион „Васил Левски“.

Вероятно всеки един от нас се е затворил в себе си и търси причините за това поражение, което помрачи празничната атмосфера и очакванията ни за спектакъл на терена, от който се надявахме да излезем като победители.

Загубите и трудните моменти са част както от спорта, така и от живота и всички заедно трябва да преминем през настоящия период.

Тук е мястото да изразя възхищението си от фантастичната подкрепа, която оказахте на отбора.

Горд съм, че ръководя клуб с толкова многобройна, всеотдайна и вярна публика. Благодаря от името на всички за атмосферата, която създадохте. Тя не заслужаваше този отговор от терена.

Откакто съм начело на Ботев футболистите и спортно-техническият щаб разполагат с всички необходими условия, за да насочат цялото си внимание към представянето си на терена. Към това да играят, да се раздават за името и историята на клуба, чиито цветове имат честта да защитават и да радват хилядите си привърженици. За огромно съжаление на всички нас, в най-важния момент от сезона не видяхме нищо от това.

Вялото и безизразно представяне на отбора в този исторически финал бе много по-болезнено от самата загуба и факта, че не успяхме да прибавим още един трофей във витрината на клуба.

Мое задължение е да открия причината да се стигне до този момент на разочарование. Вече започнахме задълбочен и обстоен анализ не само на представянето ни във финала, но и на всичко, което се случи през сезона до момента.

Резултатите от анализа и решенията, които ще последват от него ще бъдат съобщени пред медиите на 29 май (сряда).

С уважение към всички вас,

Георги Самуилов

Дисципът раздаде глоби след Локо - Ботев, Тунчев аут за 1 мач