Пловдивският футболен клуб „Ботев“ получи зелена светлина за довършване строителството на Колежа. 

На среща за бъдещето на стадион „Христо Ботев“, проведена днес в Министерството на финансите,  бяха обсъдени възможностите и стъпките за финансиране от Фонда на фондовете за довършването на съоръжението. Станало е ясно, че съществува възможност стадионът да получи финансиране без предварителна промяна на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. За целта е необходимо Община Пловдив да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална мярка. 

В следващите десетина дни местната управа ще даде това писмо, което ще отвори пътя за преговори между футболния клуб и Фонда на Фондовете. 

В срещата днес в финансовото министерство са участвали министър Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова, кметът на Пловдив Иван Тотев и Георги Самуилов. В разговорите е участвал и представителят на Фонда за градско развитие Стоян Ставрев, който е и изпълнителен директор на Българската консултантска организация, част от Консорциума. 

Припомням, че до момента в изграждането на стадион „Христо Ботев“ са инвестирани 10 милиона лева, а обектът е спрян на Акт 10.