Вратарят на Ботев Пловдив Даниел Кайзер заслужи вниманието на предаването „Героите на кръга”, защото беше отличен като най-добрия страж в изминалия 25-и кръг в Първа лига, който е предпоследен от редовния сезон. Полският страж демонстрира най-сериозен коефициент на полезно действие спрямо основните си конкуренти.

27-годишният футболист кара своя втори сезон при „канарчетата” и определено се превръща във все по-ключова фигура. Той се отчете с 4 спасявания и 4 пресечени центрирания при нулевото реми срещу Черно море. Малко изненадващо Кайзер записа само 4 паса в целия мач, но това е показателно, че защитата пред него също му оказа достатъчно съдействие, като не позволи на варненци да осъществят кой знае какъв натиск въпреки домакинското си предимство. А и все пак за един вратар най-важна е „сухата” мрежа, която не се удаде на най-близките му конкуренти през този кръг Георги Георгиев (Славия) и Душан Перниш (Берое).

„Белите” с Георгиев на вратата надиграха Септември трудно с 2:1, а стражът имаше немалка заслуга с 4 спасявания и 5 пресечени центрирания.

Душан Перниш пък се добра до третото място въпреки загубата на Берое с 0:1 от Витоша. Словенецът отрази 4 удара и пресече 2 центрирания в наказателното си поле. Той записа и 23 паса – най-много от всички вратари в топ 5 – което от своя страна бе белег за трудностите в креативен план, които Берое изпита срещу съперник като „бистришките” тигри.