Деветият кръг в Първа лига приключва с дербито между Лудогорец и Ботев. Двубоят е в понеделник от 20 часа и ще бъде излъчван по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Разбира се, че ще го следим минута по минута и в Gong.bg, както и по Дарик радио.

Шампионите имат да си връщат доста, след като загубиха именно от "канарчетата" финала за Купата на България, както и мача за Суперкупата.

Лудогорец обаче започна сравнително добре новия шампионат и е единственият отбор без загуба до този момент. Новото попълнение Рафаел Форстър не е в добро физическо състояние и най-вероятно ще пропусне и мача в Пловдив.

В Ботев настроението е отлично след победата с 2:1 над Левски в Коматево. Новото попълнение Густаво Афонсо вече е в картотека и най-вероятно ще дебютира за отбора. Лошото за Ботев до момента е, че допуска голове във всеки един от своите двубои.

Ето още любопитни факти преди мача:

• Само Върджил Мисиджан започна като титуляр във всеки един от 8-те шампионатни двубоя на лудогорци през настоящия сезон, той е и най-често сменяният играч – 5 пъти.

• В миналия кръг Клаудиу Кешеру (Лудогорец) стана едва петият чужденец, прехвърлил котата от 40 попадения в Първа лига - 41. Преди него това сториха бразилците Маркиньос (56), Марселиньо (55) и Мишел Платини (45), както и македонецът Зоран Балдовалиев (41).

• Досега през сезона Лудогорец загуби повече точки у дома – 4 (с 2 равенства), отколкото при своите гостувания – 2.

• Защитникът на Ботев Пд Йордан Минев е един от петимата, спечелили по 6 титли с Лудогорец, наред с Дяков, Марселиньо, Кишада и Витиня, вратарят Иван Чворович пък има 4 с разградчани.

• Само Лъчезар Балтанов от сегашния състав на Ботев Пд има гол на „Лудогорец Арена” – при загубата с 1:2 на 19 септември 2015 г. Канарчетата не са се разписвали в 5 от осемте си гостувания в Разград.

• Ботев Пд не успя да опази вратата си суха в нито един от досегашните си 7 двубоя през сезона, но не вкара единствено на старта на шампионата при 0:1 срещу Пирин Бл у дома.