Легендата на Ботев Пловдив Гено Добревски заяви, че на отбора мястото му е да води битки за челните места.

„Създадох моя собствена футболна академия и това ме прави много щастлив. Искам един ден да предам уменията си на млади, кадърни и талантливи дечица. Ще бъда много щастлив да видя един футболист, който е тръгнал от нашата школа в някой от водещите отбори. Надявам се, че това ще стане. Някои мечти не умират. Човек, когато силно желае нещо, то се сбъдва. Аз започнах от това игрище, което бе в много лошо състояние. Тук започна моята футболна кариера“, коментира Добревски.

„Аз оставам на хората да преценят какъв съм. Във всички години за този велик отбор съм се раздавал максимално“, добави той.

„Имам един мач, който никога няма да забравя – полуфиналът за Купата на България срещу Левски. В първия ни мач загубихме с 0:2, а реваншът бе на стадион „Христо Ботев“. Отстранихме ги с 3:0, като вкарах два гола. След края на мача няма да забравя как публиката нахлу на терена. Това никога няма да го забравя. Загубата от ЦСКА бе много болезнена.“

„Ботев Пловдив винаги е бил отборът на сърцето ми. В Славия имах хубави моменти, но не се чувствах щастлив. След като станахме шампиони, бързах да се прибера вкъщи. Общо взето цялата ми футболна кариера е била тук.“

„За мен Лудогорец е отборът, който се отличава от останалите отбори“, продължи той.

„Георги Самуилов е сериозен човек и аз искрено се надявам Ботев да се прибере на „Христо Ботев“ и да играе мачовете си там. На Ботев мястото му е да води битки за челните места. Надявам се в най-скоро време отборът да е сериозен фактор и да води такива битки“, каза още Гено Добревски.