Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе повече от щастлив след успеха в дербито на Пловдив – срещу Локомотив с 2:0. Треньорът на „канарчетата” довери, че всеки трансферен прозорец има интерес към Тодор Неделев, но той в никакъв случай не желае да се разделя с плеймейкъра. Именно Неделев оформи крайния резултат на „Лаута” с прелестен гол, смълчавайки домакинските трибуни.

„В тези дерби мачове е важно, дебнейки се двата отбора, да поведеш в резултата. Тогава противникът се открива. За наша радост така стана днес. Заслужено спечелихме”, бяха първите думи на Киров пред DIEMA SPORT.

„Мисля, че агресията ни бе на високо ниво, а това е важно в съвременния футбол. Имахме концентрация пред гола и от малкото ситуации, успяхме да отбележим два гола”, продължи той.

„Важно е победите над Берое и Ботев да донесат нужното самочувствие. От днес ние преполовяваме шампионата и да вземем много точки, осигурявайки си място сред шестте най-добри. Не може да се каже, че сме най-добрите след Лудогорец, ЦСКА и Левски. Сега сме концентрирани да събираме точки, които да ни стигнат за целите”.

„В процеса на шампионата всеки един отбор има спадове и подеми. Сега ние сме в подем и трябва да печелим точки. До края на сезона целта е да спечелим следващия двубой, мача с Витоша Бистрица”.

„Когато Стивън Петков и Густаво Афонсо подпишат ще разберете. Всеки има свое виждане относно как да продължат нещата с него. Искам Тодор Неделев да остане, а всеки един трансферен прозорец има интерес към него. Като треньор нямам никакво желание да се разделям с него”, завърши Николай Киров.