Полузащитникът на Дунав Русе Васил Шопов даде откровено и интересно интервю за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT. Халфът говори за процесите в клуба след рокадата на треньорския пост и идването на Малин Орачев, който замени Веселин Великов.

Шопов призна, че не е изключено след края на сезона да смени клубната обстановка и да премине в друг тим, тъй като интерес към него не липсва.

През настоящата кампания русенци изпитват сериозни проблеми в Първа лига, като че ли постоянството в изявите на отбора е големият проблем за „драконите“.

Дунав записа две победи над преки конкуренти през пролетта, но след това допусна три поредни попадения, в които дори не успя да отбележи гол.

„Ситуацията е доста катастрофална за нас и клуба като цяло. Допуснахме три поредни загуби. Може би срещу ЦСКА не заслужавахме да загубим, но там може би прекалено се пренавихме. За мача с Пирин в Благоевград пък бяхме доста изморени. Мачът с ЦСКА ни изигра лоша шега, защото дадохме всичко от себе си“, коментира Шопов.

„Според другите отбори в групата ние сме един от кандидатите за изпадане. Няма какво да се лъжем и трябва да даваме всичко от себе си в плейофите. Почти сигурно ще играем бараж за оставане с оглед на резултатите. Мисля, че тази година подценихме нещата. Мислехме, че ще бъде по-лесно“, каза още една от звездите на Дунав.