Наставникът на Ботев Николай Киров беше доволен след гръмкия успех с 4:1 над Берое в Дербито на Тракия. Той разкри и какви са причините за тази развръзка и отличи, че "канарчетата" са се представили много добре и агресивно.

"Всяка една победа има своята важност, днес тя беше постигната с добра игра. Имахме превъзходство през по-голямата част от двубоя, възползвахме се от положенията си и като вкарваш, нормално е да победиш", сподели Киров пред DIEMA SPORT и се върна на мача с Етър от предния кръг, загубен с 0:1 след много слаба игра на тима му.

"Всеки тим може да изиграе слаб мач, не беше нашият ден във Велико Търново, затова не правехме големи трагедии тогава. Въпросът беше състезателите да се настроят правилно. Ние сме силни, когато притежаваме топката, имаме класата, нормално е да побеждаваме в такъв случай", добави Киров и се върна на мача с Берое.

"Пресирахме съперника по добър начин, още в тяхната третина. По-агресивни бяхме в сравнение с предишния мач, по-бързо си подавахме топката и мисля, че точно тук по тези показатели надиграхме отбора на Берое", сподели още наставникът и коментира предстоящото градско дерби с Локомотив.

"Важно е в тези регионални сблъсъци да биеш, важно е и за публиката. Тя ни подкрепя много, но сега ни чака другото дерби. Нямаме време да минаваме в другата крайност и да мислим, че сме направили нещо велико. Трябва да се възстановим и да се подготвим за още по-важния мач с Локомотив."

"Специфични двубои са тези с Локомотив, там много важна е настройката и концентрацията. Още утре започваме с подготовката, защото това е изключително важен двубой както за класирането ни, така и за нашата публика", завърши Николай Киров.