Нападателят Стивън Петков е отхвърлил предложението на Ботев Пловдив да поднови изтичащия си договор. Така от 1 януари 2019-а футболистът ще е в правото си да води свободно преговори с други тимове, както и евентуално да парафира предварително споразумение с някой от тях.

23-годишният футболист има договор с „жълто-черните” до края на сезона, а през изминалите месеци в определени моменти той си позволи публично да критикува представянето на отбора. Това доведе от ответна реакция от наставника Николай Киров, който от победата над Черно море (2:1) през октомври по-често го оставя резерва. От нея насам той има 8 мача, но само в половината от тях е бил титуляр.

Според plovdivnews.bg Петков е получил оферта с подобрени лични условия, за да се обвърже дълготрайно с Ботев, и то при положение, че дори в момента той е сред най-добре платените играчи на „канарчетата”. Явно и новите условия не са били по вкуса на Петков, който е отказал. Пловдивското издание обаче прогнозира, че юношата на Левски, който беше свързван с трансфер в ЦСКА през лятото, ще довърши кампанията с Ботев.

През есенния дял от сезон 2018/2019 Петков изигра 18 срещи за „канарчетата”, като вкара 6 гола. Общо за престоя си дотук той е играл в 46 официални мача за „жълто-черните” и е отбелязал 24 попадения.