Спортният директор на Ботев Пловдив Адалберт Зафиров изрази надежда, че ядрото и звездите на „канарчетата” ще се запази поне още половин, ако ли не година. Зафиров коментира бъдещето на Кристиян Димитров, Тодор Неделев, Александър Тонев и Антонио Вутов, твърдейки, че исканията на борда на Ботев са те да останат и да помогнат на клуба да направи добро и силно представяне в Европа. Зафето говори пред предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Моето желание е да задържим всичките си футболисти. Оттук нататък има други страни. Ако Ботев има финансова изгода, ще продадем някой футболист. За нас като ръководство тези играчи са от високо качество и искаме да продължим да работим с тях и така. Те, ако искат развитие, за пари, или по-силно първенство, няма какво да сторим. Ако има нещо сериозно, ще го обсъдим. На този етап се надявам да останат при нас. От тях имам уверението, че искат да са тук, дано така си остане”, стартира той.

„Преди да дойда в Ботев Плодвив, а и със самото ми идване се коментира бъдещ трансфер на Тодор Неделев. Някаква конкретна оферта в цифри не е постъпвала. Надяваме се, че ще има нещо, което да седнем и разговаряме, но на този етап той е при нас. Тошко се развива перфектно, прави силни мачове поред. Той самият се чувства добре в Пловдив. Моята идея е да му подновим договора, дано да стане и да продължим да работим заедно”, изрази надежда Зафиров.

„За романтика и красиви приказки за Неделев не мога да говоря, но общата картина в българския футбол прави така, че Неделев е единственият футболист у нас, който може да чете играта. Може да прави всичко по терена, има самочувствието. Публиката е във възторг от него и аз го приемам като богатство за Ботев Пловдив. Той вдига футбола на едно друго ниво”, коментира той.

„Не искаме да се разделяме с никой. Искаме да сме на силно ниво в Европа, а какво ще стане с изходящи трансфер при нас - не мога да гадая. Много са въпросителните в това нещо, така че за мен тези играчи трябва да останат тук поне още половин до една година. След това вече ще видим”, коментира Зафиров пред „Домът на футбола”.