Вече бившият старши треньор на Ботев Пловдив Николай Киров излезе с пространно изявление.

Gong.bg го публикува без редакторска намеса:

                                Уважаеми ботевисти,

          Считано от днес, 14.06.2019 г.  ФК Ботев Пловдив едностранно прекрати трудовоправните ни отношения и независимо, че договора ми с клуба пред БФС все още е в сила, реших да се обърна към Вас.

          Сбъднатата мечта да бъда треньор на Ботев Пловдив завърши. Мечта, превърнала се в реалност в продължение на три сезона. 

          Обръщам се към Вас с благодарност за подкрепата, с която ме дарихте през този период. Три сезона начело на любимия тим са много време. Подкрепата на верните ботевисти бе невероятен стимул за мен и хората в клуба!
Постигнахме много успехи и вярвам, че зарадвахме невероятните привърженици на Ботев! Без Вас нямаше да успеем и наполовина. А те - успехите не бяха малко. Спечелихме Купата на България. Не обикновената, а изстраданата, чаканата в продължение на 36 години Купа. Направихме го по възможно най-красивия начин – фамозни комбинации с брилянтни попадения, истинска наслада за футболната душа. Завоювахме и Суперкупата на страната. От статистическа гледна точка повторихме най-доброто постижение на Ботев в Европа – 3 кръга, 6 мача, от които загубихме само един. Прекъснахме дълги, негативни серии от загубени срещи или такива без победа - на Герена, в Стара Загора срещу Берое, с Дунав Русе на чужд терен, срещу ЦСКА за Купата и още много успешни двубои в шампионата и за националната купа. Никога не съм си поставял за цел задължителна победа и на всяка цена, с помощта на всички средства – позволени и непозволени. За мен бе важно отборът да играе  красив футбол, защото думата Красота е онази хармония, която слива сърцата на всички фенове на вековния Ботев в едно. Никой не може да ни отнеме спомените от тези паметни дни. Без Вас радостта и щастието в миговете на триумф биха загубили своя смисъл, защото футболът е за феновете. 

          Искам да ви уверя, че аз и моят екип през целия период, в който бяхме част от тима, подхождахме най-отговорно към поставените задачи, като нито за миг не спестихме време и усилие, за да изпълним поставената ни цел-развитие и усъвършенстване на отбора. Всеки един от нас вложи цялото си сърце и душа, като се  ръководехме от принципи и ценности, които ще продължим да следваме.   

          Изказвам искрената си благодарност към футболистите, обличали жълто-черната фланелка през последните три години, както и към спортно-техническия и медицинския щаб. Имах привилегията да работя със страхотен екип от професионалисти. Момчета, колеги, благодаря Ви, че превърнахте тези три години от моя футболен живот в най-щастливите!

          В спорта, както и в останалите области на живота освен победи има и поражения. Тук е момента да поднеса своите извинения за загубения финал на стадион "Васил Левски. Не бяхме на нивото на жълто-черното море, което ни караше да се чувстваме домакини. Шапки долу пред тази уникална публика! Съжалявам, че не вдигнахме още един трофей, за което Ви се извинявам! От сърце!

          Вярвам, че съдбата ще ми даде възможност да Ви се реванширам. Ще го направя с любов, онази истинската любов, която е спонтанно чувство, а не обмислен избор, защото обмислена не е истинска! Любовта се живее, не се мисли! За мен Ботев е Любов!         

          Завинаги един от Вас!

          Николай Киров