Директорът на Ботев Пловдив Адалберт Зафиров коментира реалната цел пред „канарчетата“. Той подчерта, че влизане в четворката е това, към което се стрелят „жълто-черните“ и допълни, че Купата е приоритет.

Специалистът коментира още и състоянието на водещите три тима – Лудогорец, ЦСКА и Левски.

„Надявам се, че ще сме в добро функционално състояние след подготовката и мисля, че отборът е добре окомплектован. Надявам се да запазим позицията, на която сме в момента и дано надградим“, започна Зафиров.

„В момента не обръщаме внимание толкова на контролите, колкото на физическата, тактическата и игровата подготовка. Даже не бе окомплектован отборът и сега очакваме едно попълнение. Не може да съдим на сто процента за състоянието. Надяваме се да вземем централен нападател. От това имаме необходимост. С този играч ще приключим със селекцията. Нямаме нужда от повече нови“.

„Ние опитваме, когато ни напусне на някой пост състезател на същата позиция да привлечем друг, за да може да поддържаме нивото на тима и начина на игра, и стила“.

„Не бих казал, че и другите имат нужда от адаптиране. Изградили се у над играчи, предимно състезавали се в нашия шампионат, знаят добре обстановката на нашите терени и бързо се сработиха с момчетата и нямат проблеми“.

„Не мисля, че ще има раздели до старта на шампионата. Това ще е отборът, надяваме се тези играчи да надградят и да продадем“.  

„Да сме честни, трудно ще се преборим с Лудогорец, ЦСКА, даже и с Левски на този етап за тройката. Така че, реално за мен е да сме в четворката. Това е най-реално на този етап“.

„Финал за Купата ни е приоритет и после, каквото се случи. Нашата цел, която е била с встъпването ни в Ботев Пд да сме в шестицата и да градим добър отбор и от следващата година да имаме друго лице, купата – най-важните мачове ще са там. Там ще се съсредоточим“.  

„Да ви кажа за титлата малко и Левски, и ЦСКА се раздели с класни играчи – не вярвам да са конкурентоспособни на Лудогорец сега. За второто място ще има здрава битка. Както и за четвъртото място и пето също така. Горе-долу тази шестица в момента се оформя със стабилни отбори, които играят привлекателен футбол и наистина са конкурентоспособни“.  

„Колко реално сме са се приближили Левски и ЦСКА до Лудогорец – толкова, колкото ги допусне Лудогорец. Не виждам толкова силен ЦСКА, който да успее да се пребори с Лудогорец. За Левски този сезон съм малко скептичен, не се получиха желаните резултати, въпреки огромното желание. Сега се разделиха с класен играч, който според мен изцяло движеше отбора им. Надявам се да вземат желаните играчи и да са конкурентни на ЦСКА и Лудогорец“.

„На този етап сме подсигурени финансово. Няма да имаме колебания и сътресения. Целта се надявам да я изпълним и всичко ще е наред“, продължи Зафиров.

„Колежа - всички се надяваме. Няма фен в Пловдив, който да не желае стадионът да стане час по-скоро. Ботев Пд  е величина и заслужава да играе на хубав стадион и да съберем феновете си“, завърши Зафиров.