Ботев Пловдив допусна загуба с 1:2 от третодивизионния Марица в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912". Попадението за "канарчетата" реализира Феребори Доре, а с днешния спаринг "жълто-черните" приключиха зимната си подготовка.

Още в първите секунди на срещата маричани бяха близо до откриване на резултата, но играч в синьо пропусна от чиста позиция. В 18-ата минута Кристиан Добрев проби по десния фланг и центрира съм Станислав Шопов, който с глава нацели левия стълб на вратата.

В 34-ата минута Васил Шопов центрира от свободен удар, а Феребори Доре с глава прехвърли вратаря за 1:0. Две минути по-късно Доре можеше да реализира и втория си гол, но останал сам срещу стража не успя да го преодолее.

В самия край на първата част Слави Шопов се отскубна по левия фланг и прати топката към наказателното поле, където Феребори Доре засече с глава, а кълбото мина на сантиметри от вратата.

След почивката наставникът на "канарчетата" Николай Киров пусна множество юноши от формацията до 19 години. Неофициален дебют на вратата на "жълто-черните" направи роденият през 2003 година вратар Християн Карастойков.

В 57-ата минута Запро Динев намери Иван Василев, който от чиста позиция от точката на дузпата стреля покрай вратата. В ответната атака нападател на гостите остана сам срещу Карастойков и стреля, стражът се намеси отлично и изби, но последва центриране и от близка позиция Георги Георгиев с пета изравни - 1:1.

В 75-ата минута маричани стигнаха до пълен обрат, след като Милен Танчев се пребори с отбраната на "канарчетата" и с удар от границата на наказателното поле изведе Марица напред. 5 минути по-късно Димитър Тонев бе близо до изравняването, но ударът му от малкото наказателно поле се спря в напречната греда.

В 85-ата минута центриране от корнер хвана неподготвена отбраната на "жълто-черните" и играч на символичните гости от няколко метра стреля над напречната греда. 3 минути по-късно Димитър Тонев стреля от средна дистанция, топката се отклони от тялото на защитник и премина в непосредствена близост до страничния стълб.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Стелиан Ангелов, Джонатан Перейра, Костадин Ничев, Станислав Работов, Еберт Кардосо, Радослав Апостолов, Благовест Данчев, Станислав Шопов, Кристиан Добрев, Васил Шопов, Феребори Доре (Християн Карастойков, Запро Динев, Димитър Тонев, Иван Василев, Габриел Земярски, Васил Пунарджиев, Тодор Петков)